Uncategorized

AC-service för Lastbilar och Entreprenadmaskiner

Ac service på plats ute hos dig i fält

Att ha en effektiv och fungerande luftkonditionering (AC) i lastbilar och entreprenadmaskiner är inte bara en bekvämlighet, även om det såklart kanske är det mest primära man tänker på när AC kommer på tal. Bekväm temperatur i hytten är ju verkligen avgörande för en bra och bekväm arbetsmiljö. En regelbunden AC-service bidrar till att förlänga livslängden på ditt fordon och minskar risken för kostsamma reparationer på lång sikt. Läs vidare för att få koll på allt om varför AC:n mår bra av regelbunden service!

Hur fungerar en AC på lastbilar och entreprenadmaskiner?

Låt oss börja med att kika på hur en AC faktiskt funkar…
Luftkonditioneringssystemet på lastbilar och entreprenadmaskiner fungerar på ett liknande sätt som i vanliga personbilar. Det består av flera viktiga komponenter, inklusive en kompressor, kondensor, expansionsventil och en förångare. Här är en kort översikt över hur det fungerar:

 1. Kompressor: Kompressorn är hjärtat i AC-systemet och är ansvarig för att komprimera kylmediet och pumpa det genom systemet.
 2. Kondensor: Kondensorn tar emot det komprimerade kylmediet från kompressorn och konverterar det från gasform till vätskeform genom avkylning.
 3. Expansionsventil: Expansionsventilen reglerar flödet av kylmediet till förångaren genom att sänka trycket på vätskan.
 4. Förångare: Förångaren tar emot det lågtryckskylmediet från expansionsventilen och förångar det till gasform genom att absorbera värme från luften som strömmar genom förångaren.
 5. Fläktar: Fläktarna cirkulerar luften genom AC-systemet, vilket gör att den kyls och sedan blåses in i förar- och passagerarutrymmet.

AC service på plats hos dig i fält

Fördelar med att ha en AC

Vi nämnde tidigare att den primära anledningen till AC oftast är att ha bekväm temp i hytten. Det finns dock fler fördelar med att ha en fungerande AC i ditt fordon;

 • Arbetsmiljö: En effektiv AC håller förare skyddade från extrema temperaturer, vilket förbättrar körupplevelsen och minskar trötthet.
 • Produktivitet: En bekväm miljö inne i förarhytten kan bidra till att förbättra förarens fokus och produktivitet under långa resor eller arbetsdagar.
 • Hälsa och säkerhet: En korrekt fungerande AC kan bidra till att förhindra överhettning och värmestress, vilket är avgörande för förarens hälsa och säkerhet.
 • Skydd för elektronik: AC-systemet hjälper till att hålla elektroniska komponenter i fordonet svala, vilket minskar risken för överhettning och förlängning av deras livslängd.

Varför är årlig AC-service viktig?

Att genomföra regelbunden service på din AC är avgörande för att säkerställa dess långsiktiga prestanda och hållbarhet. Här är några anledningar till varför årlig service är viktig:

 1. Preventivt underhåll: Genom att regelbundet inspektera och underhålla ditt AC-system kan potentiella problem upptäckas och åtgärdas innan de leder till större skador eller dyra reparationer.
 2. Optimal prestanda: En väl underhållen AC fungerar mer effektivt och kan ge bättre kylning och luftcirkulation, vilket resulterar i ökad komfort och prestanda för föraren och passagerarna.
 3. Längre livslängd: Genom att hålla AC-systemet i gott skick kan du förlänga dess livslängd och undvika kostsamma ersättningskostnader för komponenter eller hela systemet.
 4. Energieffektivitet: En väl underhållen AC förbrukar mindre energi för att upprätthålla önskad temperatur, vilket kan bidra till att minska bränsleförbrukningen och spara pengar på lång sikt.
 5. Säkerhet: En AC-service inkluderar vanligtvis en kontroll av kylmediet och eventuella läckage, vilket är avgörande för att förhindra potentiella hälsorisker och säkerhetsproblem.

Vi utför AC-service på plats hos dig

Att ha en fungerande AC i lastbilar och entreprenadmaskiner är avgörande för förarens och passagerarnas komfort och säkerhet. Genom att investera i regelbunden service kan du förlänga livslängden på ditt AC-system, förbättra dess prestanda och minska risken för oväntade reparationer. Ta hand om din AC och den kommer att ta hand om dig under långa och krävande arbetsdagar. Vi erbjuder service och reparation av AC-system på både maskiner och lastbilar. Med hjälp av vår mobila AC-servicevagn kan vi utföra servicen där maskinen finns. Självklart kan du kombinera AC-service med t.ex. service av centralsmörjning, vågsystem och värmare.

Kontakta oss eller boka service här direkt så hjälper vi dig se till att din AC är i toppskick inför sommaren!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *