Grävsystem

Därför vill du ha ett IDig Grävsystem

IDig 2D är ett otroligt flexibelt och intuitivt grävsystem. På frågan varför du vill ha ett grävsystem på din maskin är svaren nära nog lika många som det finns maskiner och förare. Alla har sina egna preferenser och önskemål men det vi med säkerhet kan säga är att – du vill ha ett grävsystem! Vi har listat de 10 främsta anledningarna till att våra användare väljer IDig 2D.

 

Snabb och enkel installation och kalibrering

Grävsystemet har en snabb och enkel installation. När installation och kalibrering är klar behöver du aldrig göra om den, även om du flyttar systemet mellan maskiner. iDig sparar de exakta måtten på dina grävmaskiner i minnet. Att installera iDig är verkligen enkelt: fäst de 3 sensorerna, kontrollboxen och LED-skenan i hytten, kalibrera systemet och börja arbeta.

IDig är flyttbart mellan maskiner

Vi nämnde flyttbart system och detta är en av de första fördelarna som nämns när vi pratar IDig med våra kunder. Med ett IDig-system har du plötsligt system till alla dina maskiner. Det enda du behöver är fästen till alla maskiner och sen tar det bara några minuter att flytta sensorer och skärm mellan maskiner.

Ett grävsystem med användarvänligt och intuitivt användargränssnitt

Systemet har en Touch-skärm i färg. Användargränssnittet är framtaget i samarbete med maskinförare för att verkligen optimeras. Du som användare väljer skälv vilken vy som skall visas och vilka funktioner som skall användas. Självklart är programvaran helt på svenska.

Jobbet blir exakt utfört med ett IDig grävsystem

Ett IDig gör att du sparar pengar och tid genom att gräva till rätt nivå direkt. Du arbetar hela tiden exakt och minimerar därmed kostnader för extra arbetstid och transportkostnader för att föra bort material och kostnad för extra fyllnadsmassor. När både tid och centimeter kostar pengar ger IDig dig en exakthet som snabbt kan räknas hem.

Öka säkerheten på arbetsplatsen

Inget är viktigare än en säker arbetsmiljö. Ditt IDig system håller hela tiden exakt koll på grävdjup, lutning och avstånd. Du behöver du inte ha medarbetare i schakten och du behöver inte heller själv hoppa i och ur hytten för att kontrollera nivå.

Spara pengar från hytten

Genom att minimera antalet gånger du själv behöver hoppa i och ur hytten effektiviseras ditt arbete. Tack vare att IDig systemet själv håller koll på mätvärdena finns inget behov av extra personal, eller att du som förare behöver lämna hytten, för mätning.

 

Programvara på svenska och LCD-skärm i färg där du själv väljer vy gör IDig otroligt användarvänligt. 

IDig laddas medan du jobbar

IDigs sensorer laddas av solenergi och laddas därmed medan du jobbar. Det krävs inte direkt sol utan dagsljus räcker för att ladda sensorerna. Skulle det ändå vara så att ljuset inte räcker till finns en laddare som du enkelt laddar sensorerna i.

Installation utan kablar

Att sensorerna laddas med hjälp av solceller ger en annan stor fördel med IDig systemet. Det installeras utan massa kabaldragning. Det ger en enklare installation men minimerar också risken för skador på systemet.

Allt du behöver paketerat i en kartong

Hela systemet levereras i en smidig bärväska. Det gör att systemet enkelt paketeras vid flytt mellan maskiner samt minskar risken för stöld av sensorer. Maskinföraren behöver sedan bara några minuter för att återmontera sensorer och skärm. När jobbet är klart packas systemet lika enkelt ihop igen och allt åker ner i väskan. Smidigt!

Priset på IDig 2D

En lista med fördelarna för IDig 2D grävsystem är inte komplett utan att vi nämner priset. Ett grävsystem som effektiviserar och optimerar ditt arbete, minimerar extra kostnader och dessutom på några minuter flyttas mellan olika maskiner. Detta för ca 80 kr/dag. IDig är ingen kostnad – det är en investering. En investering du snabbt räknar hem i minskade kostnader och högre effektivitet. Här kommer du direkt till IDig i vår webshop och här kan du skicka en offertförfrågan.

Och en sak till…

IDig grävsystem på Youtube

IDig har mängder av nöjda användare världen över. Dessa har fyllt på Youtube med grymma filmer, informationsmaterial och tutorials. Sök på IDig och en värld av fördelar, USP:ar, tips och tricks uppenbarar sig!

Du hittar våra egna filmer på vår youtube-kanal här!

Jag vill veta mer!

Va kul! Slå oss en signal så hjälper vi dig med eventuella frågor och funderingar. Det finns exempelvis möjlighet att finansiera ett IDig via DNB. Du når oss direkt på 08-582 477 70 eller +47 639 758 60 alt mail: [email protected]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.