Fordonsvärmare, Produkter, Centralsmörjning, Släcksystem

Montering av Fogmaker och Twin på Komatsu HD605

Säkerhet och effektivitet för Mimmi på Gotland

På Gotland finns en av de största kalktäkterna i Skandinavien. Stenen skeppas till olika destinationer runt Östersjön. Brytning av kalksten i Klinthagentäkten startade på 1960-talet och verksamheten har bedrivits i Nordkalks regi sedan 1983. Huvudprodukterna är kalksten och bränd kalk och idag består personalen av 57 anställda hos Nordkalk och entreprenörer.

Bild från Nordkalk.se – Vy över Stogugn på Gotland

I en gruva krävs stora Maskiner

För gruvindustri krävs stora maskiner. Och det är just dessa maskiner som är anledningen till att vi varit och jobbat hos Nordkalk. I driften rullar nämligen ett antal Komatsu HD605 som köpts in via Söderberg & Haak som sedan många år är en nära samarbetspartner till oss. Vi utrustar många av de maskiner som Söderberg & Haak levererar ut till kunder runt om i landet med bl.a. centralsmörjning, dieselvärmare, alkolås och släcksystem.

Glada killar och Mimmi under strålande Gotländsk sol!

Utrustning för Mimmi

Pelle och Micke från oss tillbringade 4 dagar nere på Gotland för att montera Fogmaker, centralsmörjning, alkolås och värmare. Tipptruckarna hos Nordkalk har alla namn – från kvinnliga Disneyfigurer. På bilden här med gänget är förutom Pelle och Micke då även Mimmi! Mimmi är just en HD605 tipptruck och är konstruerad för att ge maximal produktivitet till lägsta driftskostnad. Tipptruckar transporterar tunga laster snabbt, enkelt och kostnadseffektivt. Det är exceptionellt starka maskiner med fullständig körsäkerhet, även vid höga hastigheter. En maskin som med maximal tillförlitlighet hanterar dagliga påfrestningar. (teknisk info från Söderberg & Haak)

För din transportekonomi

Produkterna vi monterat hjälper till att höja både effektivitet och säkerhet för förare och omgivning. Centralsmörjningen ser till att minska driftstopp genom perfekt smörjning samtidigt som den förlänger maskinens livslängd. Alkolås och släcksystem är både produkter som säkerställer säkerheten för all personal men är också avgörande för att undvika en förstörd maskin om olyckans skulle vara framme. Slutligen monterade vi också värmare vilket också spar maskinen samtidigt som det ger en väldigt mycket trevligare arbetsmiljö för föraren.

 

Under vistelsen på Gotland gjordes montering på två maskiner. Fullspäckade dagar för Pelle och Micke men som man ser på bilderna är det bara glada miner trots långa arbetspass!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *